EDİRNE İPSALA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 - 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLK DERS ZİLİ ÇALDI

2015 - 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLK DERS ZİLİ ÇALDI

     2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı 28/09/2015 Pazartesi günü İlçemiz de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

     İlk olarak saat 09:00´da Atatürk Anıtı´na İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Mehmet ENGİN önderliğinde çelenk konuldu. Bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı söylenerek  Türk Bayrağı göndere çekildikten sonra Atatürk Anıtı önündeki tören sona erdi.

     Daha sonra saat 10:00´da Sultanköy İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğündeki törene geçildi. Buradaki törene İpsala Kaymakamımız Sayın Eyyup ÖZDEMİR, İpsala Belediye Başkanı Sayın Mehmet KERMAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Mehmet ENGİN, Şube Müdürümüz Sayın Tufan KOCAMAN , Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı.

     Program Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Okul Müdür Yardımcısı Elmas ÖZTÜRK açılış konuşmasını gerçekleştirdi.  

     Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Mehmet ENGİN günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;

     "Yeni bir eğitim öğretim yılının ilk gününde, sizlerle birlikte olmanın, Türkiye´nin    aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve  ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı  heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum.

      Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir.

      Başöğretmen Atatürk´ün ; "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım;

      Ulu önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Amacımız; vatanını ve milletini seven, Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimsemiş, çalışkan, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır.

     Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler;

     Sizler, okullarımızda, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir.

     Saygıdeğer Veliler;

     Devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulumuzu, öğretmenlerinizi ziyaret etmenizi ve  öğrencinizle ilgili olmanızı bekliyoruz.

     2014-2015 Eğitim Öğretim yılında TEOG, YGS ve LYS sınavlarındaki başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İlçemizdeki başarıyı arttırmak için 2015-2016 eğitim öğretim yılında,  idareci ve öğretmenlerimizle birlikte daha çok çalışacağımızı belirtmek isterim. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda okula devam eden öğrencilerimize Okullarımızda ve mezun olan öğrencilerimize Halk Eğitimi Merkezimizde ücretsiz Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımıza devam edeceğiz. Öğrencilerimizi kurslarımıza bekliyoruz.

     8. Sınıf bitiren sevgili öğrencilerimizden ve değerli velilerimizden; ilçemizdeki İpsala Anadolu Lisemizi, İpsala Anadolu İmam Hatip Lisemizi ve Şehit Er Mustafa AYDIN Çok Programlı Anadolu Lisemizde bulunan mesleğe yönelik Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Giyim, Tesisat, Çocuk Gelişimi ve Tarım Makineleri alanlarını tercih etmelerini bekliyoruz.

     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçemizde proje çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçen yıl ilçemiz ortaokulları 17 proje ile ‘ Bu Benim Eserim’ proje yarışmasına katıldı. İpsala Anadolu Lisemiz TÜBİTAK Bilim Fuarına katılarak hazırladığı 36 projeyi sundu. Şehit Er Mustafa Aydın Çok Programlı Anadolu Lisemiz Avrupa Birliği Projesini gerçekleştirdi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün Trakya Kalkınma Ajansına sunduğu projesi kabul edildi. Proje Ekibi olarak değişik programlara projeler hazırladık. Projelerde görev alan idareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

     İlçemizde 2 Bağımsız Anaokulu,14 İlkokul,11 Ortaokul ve 3 Lisemizde toplam.  262 Öğretmen ve idarecimizle 2015-2016 eğitim-öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Bakanlığımızca Liselerimizden sonra Ortaokullarımıza da Fatih Projesi kapsamında Akıllı Tahtalarımızın montajları tamamlandı. Yaz döneminde 6 okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığımızca tadilat ve onarım çalışmaları yapıldı. Fiziki alanlarda ihtiyacı olan  diğer okullarımızın ihtiyaçları yerel imkanlarla karşılandı.  Tüm okullarımızda boya badana işleri yapıldı. Okullarımız fiziki olarak eğitim öğretime hazır hale getirildi. Okullarımızın fiziki alanlarının iyileştirilmesinde desteklerinden dolayı başta Sayın Kaymakamımıza, Sayın Tabur Komutanımıza, Sayın İlçe ve Belde Belediye Başkanlarımıza, Muhtarlarımıza, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza, Eren İnşaat Firmasına ve değerli velilerimize çok teşekkür ederim.

     Sözlerime Başöğretmen Atatürk´ ün bize ışık tutan şu sözüyle son veriyorum; “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” 

     2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının, öğrenci, öğretmen, yönetici ve Milletimize hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım." dedi.

     Daha sonra 4. sınıf öğrencileri tarafından 1.sınıf öğrencilerine "Hoş geldin Çiçeği" verildi. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Dans ve Halk Oyunları gösterisinin ardından Kaymakamımız Sayın Eyyup ÖZDEMİR´in 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zilini çalması ile tören sona erdi.

 

İLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDIİLK DERS ZİLİ ÇALDI

Hükümet Konağı. Kat3 İpsala/EDİRNE - 0 284 616 12 45

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.