EDİRNE İPSALA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016- 2017 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı..

2016- 2017 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı..

      2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı 19/09/2016 Pazartesi günü İlçemiz de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

     İlk olarak saat 09:30´da Atatürk Anıtı´na İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Mehmet ENGİN önderliğinde çelenk konuldu. Bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı söylenerek  Türk Bayrağı göndere çekildikten sonra Atatürk Anıtı önündeki tören sona erdi.

     Daha sonra saat 10:30´da Yeni Karpuzlu Mustafa Gergin İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğündeki törene geçildi. Buradaki törene Yeni Karpuzlu Belediye Başkanı Sayın Ufuk ATALAY, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Mehmet ENGİN, Şube Müdürümüz Sayın Serkan PALABIYIK , Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı.

     Program Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Okul Müdürü Ahmet YILMAZ açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 

     Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Mehmet ENGİN günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;"Sayın Belediye Başkanım, Sayın Protokol Üyeleri, Değerli Öğretmen arkadaşlarım, Değerli Veliler ve Sevgili Öğrenciler;

            İlköğretim haftası çağdaş eğitimin gerçeklerinin konuşulduğu, ilköğretimin, okuma-yazmanın öneminin, kişiye ve topluma sağladığı yararlarının anlatıldığı bir haftadır.

          

Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek Türk milletinin özlemidir. Bu özlemi gerçekleştirmede en büyük önderimiz ise bilgi olmalıdır. Bu bilgileri kullanan öğrenciler bilimi ve teknolojiyi kabul etmiş, edindiği bilgileri, yaşamda karşılaştığı problemleri çözmede kullanabilen insanlar olmalıdır. Eğitim kurumları arasında önemli bir yere sahip olan ilköğretim okulları bu bilgilerin temelinin atıldığı kurumlardır. Kişilerin önce kendisine sonra aile ve çevrelerine yararlı olmaları ancak eğitimle mümkün olacaktır. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür.

 

Bugün salt bilgi yüklü bireyler yetiştirmek yerine,  hem ahlaki değerler hem de insani kabiliyetler ve özellikler ile donanımlı, erdemli bir neslin yetiştirilmesine olan ihtiyaç tüm çıplaklığı ile gün yüzüne çıkmıştır. Özellikle 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadığımız; tarihimizin en büyük ve en kanlı ihanet girişimi, eğitimciler olarak ne kadar önemli bir görevi ifa ettiğimizi, çok büyük sorumluluklar üstlenmemiz gerektiğini bir kez daha bizlere hatırlatmıştır.241 şehidimizin mübarek kanları,2194 gazimizin fedakarlıkları ve bu necip milletin gösterdiği şanlı direniş unutulmayacak, biz eğitimcilerin gayretleriyle de asla ve asla unutturulmayacaktır.

 

            Sevgili öğrenciler! Sizler buraya bilgilenmek, aklınızı zenginleştirmek, uygar bir insan olmak için geliyorsunuz. Öğretmenleriniz de bu özellikleri sizlere kazandırmak için buradadırlar. Hepimizin görevi sizleri, yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar. Okul, toplu yaşamayı, birbirimizi sevmeyi, kurallara uymayı  öğretir.Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşama ve başlangıçtır. Atatürk bir sözünde şöyle diyor: “İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır.”Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Okulun bütün olanaklarından yararlanınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli, programlı ve disiplinli çalışmaktan geçer. Hem unutmamak gerekir ki İlköğretim davası, insan olma, millet olma davasıdır. Okul gençliğe; insanlığı, saygıyı, milleti ve ülkeyi sevmeyi öğretir.

 

             Değerli Öğretmen arkadaşlarım, öğrencilerinize karşı anlayışlı ve hoşgörülü olunuz. Öğretmenlerden istediğim fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenin görev ve sorumluluğu içinde davranmanızdır.   

            Erdemli nesiller yetiştirmede çocuklarının iyiliği için hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen velilerimizin katılımının öneminin farkındayız. 2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitim çalışanlarımızın yanında en büyük destekçimiz olarak gördüğümüz öğrenci velilerimizle güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum

 

Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 eğitim-öğretim yılının Ülkemiz, İpsala’mız, velilerimiz, öğrencilerimiz ve tüm eğitim çalışanlarımız için sağlıklı, huzurlu ve başarılı olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum." dedi. 

Daha sonra  Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler ve eğitim ile ilgili özlü sözlerin okundu.

Daha sonra 4. sınıf öğrencileri tarafından 1.sınıf öğrencilerine "Hoş geldin Çiçeği" verildi. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Dans ve Halk Oyunları gösterisinin ardından Yeni Karpuzlu Belediye Başkanı Sayın Ufuk ATALAY´in 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zilini çalması ile tören sona erdi.

 

Fotoğraflar için tıklayınız.

Hükümet Konağı. Kat3 İpsala/EDİRNE - 0 284 616 12 45

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.