EDİRNE İPSALA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı İlk Ders Zili Çaldı..

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü İlçemiz de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
2017-2018 Eğitim Öğretim yılı İlk Ders Zili Çaldı..

      İlk olarak saat 09:30´da Atatürk Anıtı´na İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Mehmet ENGİN önderliğinde çelenk konuldu. Bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı söylenerek  Türk Bayrağı göndere çekildikten sonra Atatürk Anıtı önündeki tören sona erdi.

     Daha sonra saat 10:30´da Serhat İlkokulu Müdürlüğündeki törene geçildi. Buradaki törene İpsala Kaymakamımız Sayın Ali UYSAL, İpsala Belediye Başkanı Sayın Mehmet KERMAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Mehmet ENGİN, Şube Müdürümüz Sayın Serkan PALABIYIK , Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı.

     Program Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Mehmet ENGİN günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;

          "Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içinde, sizleri selamlıyorum.

Yeni bir eğitim öğretim yılına başladığımız bu günde okulumuza yeni kayıt olan öğrencilerimize, aramıza yeni katılan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hoş geldiniz diyor; yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.

            Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, kalkınmayı, çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur.

Gelişen toplumumuzda ilçemiz okullarında benimsediğimiz okul anlayışı deneysel yaklaşıma öncelik vererek, öğrencinin kendi kendine yetebilen ve projesini gerçekleştirebilen bir birey olmasını sağlamak; kültürel ve bilimsel faaliyetler sayesinde, teorik bilgilerle gerçek hayat arasında bir bağ kurarak analitik düşünce tarzını benimseyebilen öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinmektir.

Başöğretmen Atatürk´ün ; "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği Değerli meslektaşlarım;

Büyük önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır. Bu amaç ve ihtiyaçlar doğrultusunda müfredatları geliştirme, yenileme ve güncelleme çabaları 2005’ten bu yana devam ederek 2017-2018 eğitim-öğretim yılında farklı bir boyut kazanmış; 51 müfredat programı kapsamlı bir yenileme çalışması şeklinde gerçekleşmiştir.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan sosyokültürel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler, öğrencilerin gelecekte toplumun üretken üyeleri olarak sahip olmaları gereken vasıf örgüsünü ve nitelik dokusunu da değiştirmiştir. İçerisinde bulunduğumuz çağda, öğrencilerin sahip olmaları gereken temel bilgi, beceri ve değerlerin yanı sıra bunları edinme sürecindeki farkındalıkları da önem arz etmektedir. Bu durum, ülkemizin bugününden yarınlarına kendilerine büyük umutlar bağlanan gelecek nesillerinin daha donanımlı bir şekilde yetişmesi için müfredatların yenilenmesi ihtiyacını doğurmuştur. Yenilenme çalışmalarıyla müfredat sade, anlaşılır ve uygulaması kolay bir program haline dönüştürülmüş; millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerler, öğrencilere hissettirilerek örtük bir şekilde kazandırılmaya çalışılmıştır. Yenilenen müfredatlar 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1.,5., ve 9. Sınıflarda uygulamaya konulmuştur.Önümüzdeki eğitim öğretim yılında bütün sınıflar düzeyinde yeni müfredat programları uygulamaya konulacaktır.

Değerli veliler;

            Öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmek hepimizin görevidir. Yapılan tüm çalışmaların bu yönde olduğu unutulmamalı; geleceğe emin adımlarla yürümek adına öğrencilerimize bu yolda destek olmalıyız. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle okulumuzu ve öğretmenlerimizi sık sık ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız.

 Sözlerime Atatürk´ ün bize ışık tutan, hedef gösteren şu sözleriyle son veriyorum; “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” .2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.." dedi.

     Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler ve eğitimle ilgili özlü sözler okundu. 4. sınıf öğrencileri tarafından 1. sınıf öğrencilerine hediyeler sunuldu. Serhat İlkokulu öğrencilerinin gösterileri ardından Kaymakamımız Sayın Ali UYSAL´in 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zilini çalması ile tören sona erdi.

       

    Fotoğraflar için tıklayınız..

Hükümet Konağı. Kat3 İpsala/EDİRNE - 0 284 616 12 45

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.