EDİRNE İPSALA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı, Yirmi Ayet ve Kırk Ayet Ezberleme ve Okuma Yarışmaları yapıldı.

           Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Edirne İl Müftülüğü işbirliğinde düzenlenen "Kırk Ayet Ezberleme ve Okuma Yarışması" ilçe yarışmaları 13/03/2018 tarihinde İpsala Anadolu Lisesinde yapıldı.
2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı, Yirmi Ayet ve Kırk Ayet Ezberleme ve Okuma Yarışmaları yapıldı.

      Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Edirne İl Müftülüğü işbirliğinde düzenlenen "Kırk Ayet Ezberleme ve Okuma Yarışması" ilçe yarışmaları 13/03/2018 tarihinde İpsala Anadolu Lisesi Mehmet Yavaş Konferans Salaonunda  yapıldı.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet ENGİN,"İlkokullar arasında Yirmi Ayet, Ortaokullar ve Liseler arasında Kırk Ayet Ezberleme ve Okuma İlçe Yarışmalarını bugün gerçekleştiriyoruz. İlçe yarışmalarını İlçe Müftülüğümüz işbirliği ile gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimize dağıtılacak ödüllerin temininde başta İlçe Müftüğülüğümüze ve destek olan herkese teşekkür ederim. Yarışmalarda jüri olarak görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. İlk Emri "Oku" olan Dinin mensupları olarak Kutsal Kitabımız Kur´an- Kerimi okuyup anlamamız gerekiyor. Kur´an-ı Kerim okuyarak ve anlayarak hayatımıza yön vermeliyiz. Sevgili öğrencilerimiz Din ilimleri ve Fen ilimleri hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Bilgi sahibi olabilmek için okumamız, anlamamız ve çalışmamız gerekir. Bu yarışmalara katılan bütün öğrencilerimize teşekkür ederim.  Yarışmalar sonunda dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederim. İlçemizi İl´de yapılacak olan yarışmalarda temsil edecek olan öğrencilerimize başarılar dilerim." dedi.

     İlçe Müftü Vekili Fatih ŞAHİN, "Okullarında Birinci olup İlçe finaline gelen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yüce Dinimizin kutsal kitabı Kur´an- Kerim´den ömür boyu, kendilerine yol gösterici olacak ayetleri ezberlemişler. Dinimizi en doğru biçimde en doğru yerden çocuklarımıza öğretmek zorundayız ve bunu yapabileceğimiz 2 kurumumuz  var Birisi Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı okullarımız, diğeri de Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı camilerimiz. Yakın zamanda 15 Temmuz´u gördük. Tarih boyunca Allah ile aldatanlar oldu. Bundan sonra da olmaması için Dinimizi, kültürümüzü, örflerimizi, adetlerimizi çocuklarımıza en doğru biçimde öğretmek elzemdir. Ve eğitimi iyi ahlakla tamamlamamız gerekiyor. Peygamberimiz de ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim buyurmuştur. İlçe Biricilerimizi inşallah İpsala´mızın adını Edirne´de dereceler getirerek duyuracaklardır. Hepsine başarılar dilerim."dedi.

       Öğrencilerimize ödülleri İlçe Müftü Vekili Fatih ŞAHİN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet ENGİN ve İlçe Şube Müdürü Erdem MISIRLI tarafından verildi.



Dereceye Giren Öğrencilerimiz;

İlkokullarda Birinci Serhat İlkokulu Ülküm Gülce GÖRGÜLÜ 4. sınıf
                      İkinci Atatürk İlkokulu Muhlise ÇALIŞKAN 4. sınıf
                     Üçüncü Yeni Karpuzlu Mustafa Gergin İlkokulu İlke KARACA 4. sınıf
Ortaokullarda  Birinci Esetçe Suzan Demirci Çağdaş Yaşam Ortaokulu Ömer TUNÇ 6. sınıf
                       İkinci Hacıköy Ortaokulu Ahsen Ayça ARICI 7. sınıf
                     Üçüncü Kocahıdır Ortaokulu Kardelen ERCAN 7. sınıf
Lise                Birinci İpsala Anadolu Lisesi Sinem ALMACI 11. sınıf
                       İkinci Şehit Er Mustafa Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Seymen GÜNEŞ 9. Sınıf
İmam Hatip Ortaokulu İpsala İmam Hatip Ortaokulu Muhammed Eymen ÖZELCE 5. sınıf
Anadolu İmam Hatip Lisesi İpsala Anadolu İmam Hatip Lisesi Saıdmumın SAYDIGOFUROV 10. sınıf

      

          


Fotoğraflar için tıklayınız...

Hükümet Konağı. Kat3 İpsala/EDİRNE - 0 284 616 12 45

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.