EDİRNE İPSALA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018- 2019 Eğitim Öğretim Yılımız Çoşku ve Heyecan içerisinde başladı...

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı 17 Eylül 2018 Pazartesi günü İlçemiz de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
2018- 2019 Eğitim Öğretim Yılımız Çoşku ve Heyecan içerisinde başladı...

 İlk olarak saat 09:30´da Atatürk Anıtı´na İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Mehmet ENGİN önderliğinde çelenk konuldu. Bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı söylenerek Türk Bayrağı göndere çekildikten sonra Atatürk Anıtı önündeki tören sona erdi. Daha sonra saat 10:30´da Kurtuluş İlk-Ortaokulu Müdürlüğündeki törene geçildi. Buradaki törene İpsala Kaymakamımız Sayın Enis ASLANTATAR,  İpsala Belediye Başkanı Sayın Mehmet KERMAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Mehmet ENGİN, Şube Müdürümüz Sayın Serkan PALABIYIK , Şube Müdürümüz Sayın Erdem MISIRLI , Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Okul Müdürleri, Görevli Öğretmenler, Öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı.

Program Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Mehmet ENGİN günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;

           "Sevgili Öğrenciler;

İnsanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet, emeğin en yüce değer, eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen eğitim felsefemiz ile hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

İlköğretim, bilginin temeli ve ilk basamağıdır. Yurdumuzun her alanda kalkınması, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyi hedefine ulaşması ancak ilköğretimde başarılı olmamıza bağlıdır. Çünkü çocuklarımız geleceğimizdir, geleceğimizin teminatıdır. Bu nedenle tüm çocuklarımızın yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmelerine fırsat vermek; temel bilgileri ve olumlu davranışları kazandırmak; vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgilerini bilinçlendirmek için, eğitim imkân ve ortamlarını hazırlamak zorundayız.

Sevgili Öğrenciler; evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız yuvanız açıldı. Göreceksiniz ki bu yuvada saatler, günler, yıllar çabucak gelip geçecektir. Önemli olan saatleri, günleri ve yılları lehinize işletebilmektir. Geleceğin özgür ve kalkınmış Türkiye’sini yaratacak olan sizlerin okul öncesinden başlayarak tüm eğitim sürecinizde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum.

Sayın Veliler; Devletimizin, bizim ve sizin için ortak amaç öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulumuzu, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız. Bizim için her öğrenci değerlidir ve kaybedilmemelidir. Ulu Önder Atatürk eğitime verdiğimiz önemi   “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” diyerek en anlamlı şekilde özetlemiştir.

Bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerimize zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum.

                2018-2019 Eğitim Öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

       

                   Fotoğraflar için tıklayınız...

 

Hükümet Konağı. Kat3 İpsala/EDİRNE - 0 284 616 12 45

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.